dimarts, 16 d’octubre del 2012

PANELLETS

La tradició més dolça
No podem deslligar la tradició dels panellets amb la festa que ens agrada tant de la Castanyada.
El millor doncs, és celebrar aquesta festa amb la família i els amics, i treure les castanyes, els moniatos i una plata ben grossa plena de panellets que haurem fet nosaltres mateixos.
A part de mantenir viva una tradició antiga i molt dolça, els nens s’ho passaran d’allò més bé fent de pastissers. La feina que segurament se’n sortiran millor serà la de fer les boletes.
Però vigileu, que entre bola i bola segur que es mengen algun pinyonet!!


INGREDIENTS
1 Kg. d’AMETLLA CRUA en POLS
800 grs. de SUCRE
800 grs. MONIATO (s’han de pesar en cru)
Pell d’una LLIMONA
PINYONS
AMETLLA CRUA TROSSEJADA

PREPARACIÓ
Posem a bullir els moniatos. Quan estiguin ben tous, els retirem de l’aigua: que quedin ben escorreguts. Després, encara calents, els pelem i els aixafem amb una forquilla fins que quedi una pasta homogènia. Ho deixem reposar.
Quan estigui la pasta tèbia, hi afegim el sucre (és millor haver-lo passat per la picadora prèviament), l’ametlla en pols i la pell de la llimona ratllada. Ho aixafem bé tot amb una forquilla fins que vagi quedant una pasta unida i compacta. Quan tinguem ja la pasta,seguim treballant la massa amb les pròpies mans.
Preparem en un plat els pinyons i en un altre les ametlles trossejades.Preparem boletes amb la pasta.

Pels panellets de pinyons, agafem les boletes i   les cobrim amb pinyons (la millor manera és agafar els pinyons amb la mà, posar la boleta al mig, i començar a pressionar amb les dues mans, fent que els pinyons quedin enganxats i que la boleta segueixi essent rodona).

 Pels panellets d'ametlles, fem el mateix procés, però amb l’ametlla. En el moment que pressionem les ametlles amb les mans contra les boletes, procurem que la bola es converteixi en una forma més de croqueta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'agradaria conéixer la teva opinió...